Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Goeie Mie dry gin - 40%
Uiteraard willen we je heel graag vertellen hoe deze fantastische Gin smaakt maar in dit geval willen we toch even met het verhaal achter deze Gin beginnen.
Maria Catharina Swanenburg, beter bekend als “Goeie Mie” en “de Leidse Gifmengster” leefde van 9 september 1839 tot 11 april 1915. Ze werd geboren in Leiden en overleed in de vrouwengevangenis in Gorinchem. Goeie Mie stond in de buurt bekend als behulpzame vrouw. Ze ving buurtkinderen op, hielp in huishoudens en verzorgde meer dan honderd zieke mensen. Tot het moment dat ze door de mand viel in 1883 en bleek dat ze veel geld verdiende met het afsluiten van levensverzekeringen om die mensen vervolgens te vergiftigen. In die tijd was het nog mogelijk om een levensverzekering af te sluiten op andere mensen zonder dat deze er vanaf wisten.
Goeie Mie vermoorde haar slachtoffers met arsenicum. Arsenicum werd in de eerste plaats verkocht als medicijn maar in grote hoeveelheden was dit echter gewoon puur vergif. Arsenicum is kleur- en geurloos en hierdoor zou niemand het merken als zij dit in maaltijden zou hebben verwerkt.
Het staat vast dat zij ten minste 102 personen uit haar buurt heeft vergiftigd, waarvan 27 met dodelijke afloop. Van de slachtoffers behoorden er 16 tot haar eigen familiekring. Goeie Mie heeft een vermelding in het Guinness Book of Records gekregen als de grootste gifmengster aller tijden.
Op 1 mei 1885 werd Goede Mie veroordeeld tot een levenslang verblijf in het tuchthuis. Ze verdiende met haar moordpraktijken naar schatting tussen de twee- à drieduizend gulden.
In december 2018 werd Goeie Mie Gin gelanceerd, een Leidse biologische Gin met een vette knipoog vernoemd naar de gifmengster. Goeie Mie Gin is gemaakt met negen biologische botanicals. Jeneverbes, de basis van alle Gins, geeft het drankje de lichtblauwe kleur. Vlierbes en vlierbloesem zijn tegenwoordig populair in tonics.
Vlierbessen werden in de tijd van Goeie Mie, hoewel ongekookt licht giftig, gebruikt in drankjes en medicijnen. In de gin zorgt dit voor de bijzondere en bloemige smaak. De kruiden zorgen voor een stevige bite, appel en citrus voor de frisse afdronk.
Neus:
Bloemig en fris.
Smaak:
Bloemige tonen gevolgd door frisse citrus en rijpe appel.
Afdronk:
Houd lang aan met kruidige tonen.