Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Macaloney Siol Dugall- Canadian Single Malt - 45%
Macaloney's Caledonian Distillery werd gelanceerd door drie Schotten in Canada. Naast oprichter en fermentatie-expert dr. Graeme Macaloney waren ook ex-Diageo Master Distiller Mike Nicolson en whisky-expert dr. Jim Swan, die in 2017 overleed, betrokken bij het concept.
Siol Dugall wordt gemaakt van de beste gemoute gerst, die op het terrein van de distilleerderij boven turfrook wordt geëest en op Pot Stills dubbel wordt gedistilleerd. Het distillaat wordt vervolgens gerijpt in Kentucky Bourbon-vaten, verse Amerikaanse eikenhouten vaten en opnieuw verkoolde rode wijnvaten uit Portugal voordat de vaten met elkaar worden gemengd. Zo ontstond de expressieve kleur van de whisky en een fruitige, zoete en kruidige Single Malt.
Slechts 790 flessen.
Neus:
pijnboomrook, lichte turfrook en tropisch fruit, varkenskorst, rozemarijn, ceder, sandelhout en Lapsang Souchong-thee evoluerend naar rozenblaadjes, dadels, citroenschil en karamel met hints van nootmuskaat, kruidnagel en gember. Voeg zomerweidebloemen, gemaaid gras, moutextract en gebrande heide toe.
Smaak:
fluwelig mondgevoel met zoete, moutige turfrook, gerstewater, erwtenbloesem, klaverhoning, crème brulée met gebrande karamel, venkelzaad, citroenspons en gedroogd hooi, met aanhoudend eikenhout.
Afdronk:
licht zoete rook en subtiele hints van zout met maritieme facetten.