Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Timorous Beastie - Madeira Finish - Cheese Cellar Collection - 48%
Na het daverende succes van de eerste Timorous Beastie ‘Cheese Cellar Collection’ editie afgelopen jaar, komt Douglas Laing nu met het vervolg. Waar de roemruchtige muis in de voorgaande editie een finish op portvaten heeft gehad, blijft hij trouw aan Portugese invloeden met ditmaal een finish op Madeira-wijnvaten.
Portugal
Voor deze tweede editie van de Timorous Beastie Cheese Cellar Collection had het muisje na zijn reis naar Portugal afgelopen jaar, direct al iets bijzonders op het oog. Zo werd hem tijdens zijn reis meermaals verteld dat Portugal bekend staat om nóg een wijnsoort die uitstekend te combineren valt met kaas, namelijk Madeira.
Madeira Finish
Halsoverkop ging het muisje voor zijn vertrek terug naar Schotland toch nog langs de Madeira-eilanden, éénmaal gearriveerd was hij mega enthousiast over de invloeden die Madeira wijnvaten zouden kunnen meegeven aan zijn whisky. Hiermee heeft het muisje zijn Highland blended malt met een finish op Madeira wijnvaten weer omgetoverd tot een waar meesterstuk.
Neus:
rijp boomgaardfruit, zoete honing, geroosterde amandelen en subtiele florale aroma’s.
Smaak:
toffee, gekarameliseerde appels en sappige pruimen met een milde kruidigheid en een zijdezacht mondgevoel.
Afdronk:
een symfonische warme afdronk van zoete vanille en sinaasappelmarmelade.