Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Vintea Le Naturel - Garnacha - 2016 – Spanje - Navarra
Le Naturel is een nieuw project van Vintae, een jong en modern Spaans wijnbedrijf onder de leiding van Jose Miguel Terrero (Rioja). Het bedrijf kijkt als geen ander naar wijnen vanuit de behoefte van de wijnconsument en creëert daar een wijn bij.
Schone en heldere wijn waar mooie frambozentinten domineren, wat verrassend is voor een rode wijn.
In de geur iets fris en gezond, met een goede intensiteit; tonen van braambessen en viooltjes vallen op.
De smaak is heerlijk soepel en fris met een fruitige balans. Midden oktober oogst men hier met de hand. Daarna worden de trossen geselecteerd die in aanmerking komen om wijn van te maken.
De biologische wijngaarden met een lage opbrengst op kalkhoudende kleigronden. Gelegen aan de noordelijke grens, bedekt door de bergketens van Urbasa en Andia, een gebied dat de voorkeur geeft aan rode variëteiten. De wijnstokken zijn nooit behandeld met synthetische of chemische producten.
Wijnmaken: het maceratieproces is kort, slechts vijf dagen, en statisch, met de minimaal mogelijke interventie en zonder onderdompeling of overpompen. Vervolgens wordt een handmatige de-vatting uitgevoerd, evenals met een lichte druk. De malolactische gisting vindt plaats in een vat van 12.000 liter.
Extra informatie, wat is het maceratieproces? Gedurende het maceratieproces begint de alcoholische fermentatie. Dit kan op een natuurlijke manier gebeuren of door het extra toevoegen van gist. Iedere dag wordt de bovenlaag van schil en steeltjes doorgeroerd zodat de ontwikkeling van de kleur en de tannines goed gaat.
"Mijn feestbeestwijn" schreef Nicolaas Klei in Elsevier, en in ZIN magazine, "mijn Spanjaard van het jaar"
Productiemethode biologisch, ook geen sulfiet toegevoegd – wel met een T.H.T. datum!!