's Werelds mooiste bar ...
Meer dan 1.000 Gin's, duizenden whisky's en veel Champagne's ...
ATLAS GRAND LOBBY & BAR, SINGAPORE
Atlas Grand Lobby & Bar, Parkview Square lobby, 600 North Bridge Road, Parkview Square lobby, Singapore
Een van de meest exclusieve bars in de wereld is de Atlas Grand Lobby & Bar in Singapore, Parkview Square. Ontworpen in circa 1925 art deco-stijl, Parijs en New York. Een prachtige wolkenkrabber die de grandeur uit vervlogen tijden weerspiegelt. Binnen heb je nog nooit zoveel marmer gezien - het is weelderig en weelderig. Het meest bijzondere is de 15 meter hoge "Gin Tower", met meer dan 1.000 verschillende Gin's.
Het overige drankenmenu is overweldigend, en zeer indrukwekkend ... bijna duizelingwekkend zelfs. Met meer dan 50.000 wijnen, 10.000 whisky's en 1.000 Gin's en nog eens meer dan 250 verschillende Champagne's. Een zeer unieke en zeldzame collectie die zijn weerga niet kent.
De zakenvrouw Vicky Hwang, kleindochter van de oprichter CS Hwang, een grote vastgoedmagnaat, heeft in april van 2017 deze gerenoveerde bar heropend. Op een plank achter de bar staat het immer waakzame portret van Hwang's overleden grootvader, die alles in de gaten houdt.
De Atlas Grand hoofd-barman Roman Foltán en Master of Gin Jason Williams staan aan het hoofd van deze prestigieuze bar.
De ATLAS-collecties bevatten twee van 's werelds meest opmerkelijke fysieke collecties van Gin en Champagne. Het opbouwen van de ATLAS-collecties was een monumentale taak die meer dan twee jaar in beslag nam om deze collectie samen te stellen, en men blijft hiermee bezig.
Naast de Gin collectie heeft men nog een selectie van zeldzame en uitzonderlijke wijnen en whisky's uit de privékelder van de eigen familie, die voor het eerst sinds haar oprichting bijna 40 jaar geleden, speciaal voor de gasten van ATLAS deze collectie open gesteld hebben.
Tegen het jaar 2000 was de verzameling 3.000 flessen en is nu nog verder uitgebreid. Momenteel staat de collectie op 50.000 flessen fijne wijn en meer dan 10.000 flessen whisky verkregen via gerenommeerde handelaren, veilingen en talrijke uitstapjes naar de wijnmakerijen en distilleerderijen waar leveranciers nu goede vrienden zijn geworden. Men heeft ervoor gezorgd dat het gezin altijd toegang heeft tot de beste en zeldzaamste flessen.
Het mooie en bijzonders is dat er op de drankenkaart ook veel Nederlandse producten op de Gin kaart staan zoals jenevers, oude jenevers e.d. Gin stamt dan ook af van onze oer Hollandse borrel Ginever.
Jason Williams, de meester van gin van Atlas, omschrijft de collectie als "een van 's werelds grootste, meest diverse en zorgvuldig samengestelde fysieke collecties ter wereld. " Ze omvatten Pollination Gin, gemaakt in de Dyfi-distilleerderij in Midden-Wales met gebruik van botanische producten van het Unesco-erkende Dygi Biosphere Reserve. Een andere, genaamd Gin La República - Andina, is een Boliviaanse gin gedistilleerd op 4.000 meter boven de zeespiegel die Andes ingrediënten gebruikt zoals ulupica, huacataya, quirquiña en k'hoa.
Een glaasje Champagne die men ook op de Titanic aan boord had
Uit de privé collectie van de familie Hwang kun je een glas Champagne drinken die maar liefst 75 jaar op de zeebodem heeft gelegen. Het is een schipbreuk Champagne. Het verhaal gaat dat 4.400 flessen Charles Heidsieck & Co-champagne uit 1907 werden vervoerd naar Tsaar Nicolaas II, toen het Zweedse vrachtschip Jönköping tot zinken werd gebracht door een Duitse U-boot.
In 1997 haalden bergteams ongeveer 2.000 flessen terug uit het scheepswrak op de zeebodem, waar de inhoud onder perfecte druk was bewaard door het donkere, ijskoude water.
Dus als je ooit in Singapore bent, ga er dan beslist eens iets drinken. Je moet er wel rekening mee houden dat je minimaal een maand van te voren moet reserveren. Je kunt er overigens ook ontbijten, lunchen en dineren. Tot die tijd koop je de heerlijkste dranken gewoon bij ons.
© All rights reserved by Mitra Oirschot.
Mitra drankenspeciaalzaak Hans en Hans Oirschot





