Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Barbadillo Pedro Ximénez wijn
Barbadillo Pedro Ximenez Sherry is een krachtige, mahoniekleurige wijn met een evenwichtige diepe zoete smaak. Geweldig bij desserts, chocolade en pittige kaas. ‘La Cilla’ Pedro Ximénez Sherry is de 35 jaar oude variant van PX, met een aroma en een smaak van rozijnen.
Pedro Ximenez wordt verkregen uit overrijpe druiven met dezelfde naam, die zongedroogd worden zodat ze hun exceptionele hoge concentratie aan restsuikers behouden. Het rijpingsproces is uitsluitend oxidatief waardoor de wijn een progressieve aromatische concentratie geeft met een grote complexiteit maar wel met volledig behoud van haar karakteristieke frisheid.
Proef Notities
Een donker gekleurde wijn met uitgesproken stroperigheid. Het bouquet is uitermate zoet die doen denken aan gedroogde zuidvruchten zoals rozijnen, vijgen en dadels. Vergezeld met aroma's van honing, druiven siroop, jam en gekonfijt fruit. tegelijkertijd doet het ook denken aan versgemalen koffie, donkere chocolade, cacao en zoethout.
Fluweelachtig en stroperig in de mond en toch met genoeg zuurgraad zodat de mierzoete tonen en de aanwezige alcohol verzacht wordt tot een aanhoudende heerlijke afdronk.
Pedro Ximénez is hoogstwaarschijnlijk de zoetste wijn in de wereld? Ondanks dit gegeven, met zijn complexe aroma's en smaak, is het toch fris en harmonieus door toedoen van het natuurlijke proces van "asoleo" oftewel zongedroogd. Dit proces concentreert niet alleen de suikers maar ook de natuurlijke zuurgraad van de druiven.
Rijping gebeurt exclusief oxcidatief waardoor een progressieve aromatische concentratie behouden blijft en haar complexiteit wordt verhoogd. Alhoewel er altijd wordt gezorgd dat het niet haar frisheid en fruitige karakter van de druif variant verliest.
Serveer Tips
Pedro Ximénez moet licht gekoeld geserveerd worden tussen 12 en 14ºC, ondanks dat jongere PX wijnen meestal kouder geserveerd worden.