0

 

      Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL

 

 

      Shipping to almost all the EU country's

Gratis verzonden vanaf 150,- voor Nederland

 

Wij zijn elke zondag* geopend van 12-17 uur.
*Behalve feestdagen

 



NIX - geen 18 geen alcohol

Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!

Calem Colheita Port 1961

259,99
0.75 liter
Prijs incl. Hoog tarief (21%) 45,12
Op voorraad: 1 beschikbaar
Productgegevens
Search Helper: Calemz Colheitaz Portz 1961

Maar liefst 95 pts Wine Spectator - Colheita presenteert een tawny kleur, zachte aanraking in de mond en een boeket van vanille, honing en gedroogd fruit.

Wijnbereiding:
Porto Cálem Colheitas of Dated Ports zijn tawny Ports van een eenjarige oogst van hoge kwaliteit, zoals 1961, 1988, 1989 en 1990, 1992 en 1994. Elk jaar onthullen speciale kenmerken die zich ontwikkelen tijdens het rijpen in de houten vaten gedurende een periode van niet minder dan 8 jaar.

Druivensoorten:
Oude wijnstokken.

Proefnotities:
kastanjebruin van kleur met groenige reflecties, deze oogst uit het huis van Cálem is een voorbeeld van kwaliteit premium en uitzonderlijk karakter. Het presenteert een rijke en elegante neus, subtiel gedomineerd door tonen van gedroogd fruit, kruiden en honing. In de mond is het stevig en vol, met een krachtig structuur en een harmonieuze zuurgraad die aanhoudt in de lange en smakelijke afdronk.

Bewaar- en serveeradviezen:
Bewaar horizontaal bij ± 15º C, constante temperatuur. Het best geserveerd op 15 - 18ºC.

Food Pairing:
Klaar om te serveren, omdat de fles wordt geopend zonder decanteren, zijn ze ook ideaal om samen te gaan met cakes en desserts.

Het jaar 1961:
zeer droog en warm weer, wat aanleiding geeft tot een kleine productie van wijnen in een enorme staat rijping, hoge zoetheid en vol fruit en tannines.

Vinificatie:
de druiven worden op het optimale punt met de hand geoogst, ontsteeld, geplet en gevinifieerd volgens een proces gebaseerd op een zorgvuldige maceratie met extractie van kleur, tannines en aroma's uit de films,aangevuld met permanente fermentatie. Dit vindt plaats in molens, bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, totdat de gewenste Baumé-graad is bereikt.

De natuur geeft ons bijzondere jaren. Verschilt van jaar tot jaar, vanwege bijzondere omstandigheden, elke Colheita da Cálem geeft aanleiding tot unieke wijnen met een uitzonderlijk karakter en premium kwaliteit. Cálem laat alle Harvest Ports rijpen voor een periode van minimaal 10 jaar en alleen flessen volgens de marktbehoeften, waarbij alle resterende wijn in hout blijft evolueren waardoor een bijzondere complexiteit wordt verkregen.

Recensies en prijzen:
. 95 punten in Wine Spectator Magazine;
. 95 punten in Wine Enthusiast Magazine;
. 18,5 punten in Revista de Vinhos;
. 17,5 punten in Jancis Robinson;
. Zilveren medaille International Wine & Spirit Competition 2011;
. Zilveren medaille International Wine Challenge 2008.

Bewaar dit product voor later
Heeft u vragen?
Deel dit product met je vrienden
Calem Colheita Port 1961