Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Giol Pinot Grigio - Italië - Veneto
Azienda Agricola Giol ligt in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië (Veneto) en is het oudste prosecco huis uit Italië (1427). Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier liggen in de kelders, onder toeziend oog van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro, de wijnen te rijpen, achter meters dikke muren en daardoor op een constante temperatuur.
Allen van biologische druiven gemaakt, veganistisch, soms ook zonder toegevoegd zwavel en met relatief lage alcoholpercentages.
Op het oog toont het een strogele kleur, een fijn en elegant parfum met een delicaat boeket van perzik, geel fruit en droog hooi. Het is een droge, uitgebalanceerde en harmonieuze wijn die de reeds op de neus waargenomen sensaties effectief versterkt. Uitstekend bij magere hapjes, bij droge soepen en in bouillon, visbereidingen met sauzen, gegrild, ham en meloen, soufflé. Serveertemperatuur 10-12 °.
Culinair:
lekker bij witvis, vegetarisch, spicy oosters, wit vlees, zachte romige kaas, tonijn & zwaardvis, kip en kalkoen gerechten.
Handmatige oogst van de druiven op het optimale rijpheidsniveau, technologisch en fenolisch, destruct-destemming, persen, statisch decanteren van de most, schillen en inoculatie met geselecteerde gisten. Gecontroleerde koude fermentatie, 14 ° C. Aan het einde van de fermentatie wordt de wijn gedecanteerd en op zijn nobele droesem gehouden met periodieke batonage. Het bottelen wordt meerdere keren per jaar uitgevoerd om altijd een vers product in de fles te garanderen: de wijn wordt gestabiliseerd en aseptisch gebotteld na steriele filtratie.