Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Hechizo Pedro Ximenez "darker style"
Passerillage is het proces waarbij de druiven in de wijngaard gedroogd worden. Wanneer ze hun suikerrijpheid hebben bereikt beginnen de druiven uit te drogen en veranderen in rozijntjes. De concentratie van de suikers neemt dan toe. Om dit voor elkaar te krijgen moeten de weersomstandigheden wel droog en warm zijn, want anders gaan de druiven rotten. Druiven kunnen ook geplukt worden en daarna worden gedroogd. Ook voor deze methode moet het warm en droog zijn. Tijdens het proces worden rotte druiven verwijderd zodat de schimmel zich niet kan verspreiden. Deze vorm van het maken van zoete wijn wordt gebruikt voor PX Sherry.
Neus:
honinggeur, rozijnen, dadels en geroosterde amandelen
Smaak:
bloemig, fruitig en tonen van gedroogde rozijnen. Zacht en subtiel zoet van smaak.
Culinair:
een prachtig huwelijk met patisserie, maar ook een perfecte begeleider van blauwe kaas en paté. Ook heerlijk om een rijke saus mee te maken.
IJskoud serveren.