0

 

      Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL

 

 

      Shipping to almost all the EU country's

Gratis verzonden vanaf 150,- voor Nederland

 

Wij zijn elke zondag* geopend van 12-17 uur.
*Behalve feestdagen

 



NIX - geen 18 geen alcohol

Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!

Kopke Colheita Port - 1965

259,99
Uitverkocht
Eenheden in product: 0.75 liter
Prijs incl. Hoog tarief (21%) 45,12
Uitverkocht
Productgegevens
Search Helper: Kopkez Colheitaz Portz - 1965

96 punten Robert Parker - Donkere esdoorn van kleur met geurige vleugjes honing, karamel, een zachte spirituele noot en hazelnoot die prachtig was. Medium-bodied, zacht en weelderig met een zijdezachte elegantie waar ik van hou in topcolheita's met de jaren. Een heldere zuurgraad zorgt voor de vereiste balans en laat een niet-droge stijl zien die goed samengaat met de lange en niet aflatende afdronk.

Wijnbereiding:
Met de hand oogsten op hun beste moment, de druiven worden ontsteeld, geplet en gevinifieerd in een zorgvuldige maceratie met extractie van kleur, tannines en aroma's van de pellicles, aangevuld met permanent overpompen tijdens de fermentatie. Dit proces vindt plaats in vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, totdat de gewenste Baumé wordt bereikt. In deze fase wordt druivenbrandewijn toegevoegd (voordeel), afkomstig van een versterkte wijn. Een wijn van uitzonderlijke kwaliteit, uit één enkele oogst. Rijpt in hout gedurende variabele perioden, nooit minder dan 7 jaar, en wordt daarna gebotteld op verzoek van de markt.

Druivensoorten:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz

Proefnotities:
Donkere esdoorn van kleur met geurige vleugjes honing, karamel, een zachte spiritusnoot en hazelnoot die prachtig was. Medium-bodied, zacht en weelderig met een zijdezachte elegantie waar ik van hou in topcolheita's met de jaren. Een heldere zuurgraad zorgt voor de vereiste balans en laat een niet-droge stijl zien die goed samengaat met de lange en niet aflatende afdronk.
Bewaar- en serveeradviezen:
De wijn moet op een frisse, droge en donkere plaats worden bewaard, zonder temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven. Als natuurlijk product is de Port onderhevig aan afzetting bij veroudering. Om de volheid van zijn versheid en kwaliteit te garanderen, moet de wijn bij voorkeur worden geconsumeerd met de kortste tijd op fles. Serveer op een temperatuur tussen 12 en 14ºC.

Combinatie van voedsel: licht verfrist, drukt alle finesse en verfijning uit in combinatie met karameldesserts, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatin taart, gebrande room en kazen van minimale intensiteit. Ondanks de leeftijd blijft de versheid behouden. Buitengewoon huwelijk met een verfrissende mandarijnparfait. De veelheid aan mogelijke harmonieën is verbluffend, waardoor de consument het plezier heeft om op zoek te gaan naar nieuwe smaken.

Recensies en prijzen:
. 96 punten in Robert Parker;
. 95 punten in Jamie Goode;
. 95 punten in Wine Enthusiast Magazine;
. 94 punten in Roy Hersh;
. 93 punten in CellarTracker;
. Gouden medaille International Wine Challenge 2014.
Bewaar dit product voor later
Heeft u vragen?
Deel dit product met je vrienden
Kopke Colheita Port - 1965