Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Kopke Colheita Port - 1976
De colheita port verschilt per jaar en botteling. Echter, colheita's hebben over het algemeen de smaak karakteristieken van gedroogd fruit en noten, zoals vijgen, abrikoos, amandelen en hazelnoten. Maar ook aroma's als koffie en chocolade zijn in een colheita te ontdekken.
Colheita is een tawny port met jaartal aanduiding. De minimale rijping op vaten is 8 jaar, maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voor de verkoop. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven.
Druivensoorten:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
Denk aan het kauwen van nootachtige, butterscotch-koekjes gedoopt in sinaasappelmarmelade, maar met aromaten die je zintuigen verzadigen, samen met Kopke's nootachtige / karamelachtige afdronk.
De Port moet op een frisse, droge en donkere plaats worden bewaard, zonder temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven. Als natuurlijk product is de Port onderhevig aan afzetting bij veroudering. Serveer op een temperatuur tussen 12 en 14ºC.
Culinair:
combinatie met karameldesserts, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatin taart, gebrande room en natuurlijk diverse kazen.