Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Kopke Colheita Port - 1987
De colheita port verschilt per jaar en botteling. Echter, colheita's hebben over het algemeen de smaak karakteristieken van gedroogd fruit en noten, zoals vijgen, abrikoos, amandelen en hazelnoten. Maar ook aroma's als koffie en chocolade zijn in een colheita te ontdekken.
Colheita is een tawny port met jaartal aanduiding. De minimale rijping op vaten is 8 jaar, maar is over het algemeen veel langer. De botteling vindt plaats vlak voor de verkoop. Op het etiket staan het oogstjaar en de datum van botteling aangegeven.
Druivensoorten:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
92 pts CellarTracker - Deze medium-amberkleurige tawny heeft een neus van rijpe kersen gevolgd door heerlijke smaken van gekonfijte kersen en gedroogde abrikozen, wat leidt tot een lange honingzoete afdronk.
Wijnbereiding:
Met de hand oogsten op hun beste moment, de druiven worden ontsteeld, geplet en gevinifieerd in een zorgvuldige maceratie met extractie van kleur, tannines en aroma's van de pellicles, aangevuld met permanent overpompen tijdens de fermentatie. Dit proces vindt plaats in vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, totdat de gewenste Baumé wordt bereikt. In deze fase wordt druivenbrandewijn toegevoegd (voordeel), afkomstig van een versterkte wijn. Een wijn van uitzonderlijke kwaliteit, uit één enkele oogst. Rijpt in hout gedurende variabele perioden, nooit minder dan 7 jaar, en wordt daarna gebotteld op verzoek van de markt.
Druivensoorten:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
deze medium-amberkleurige tawny heeft een neus van rijpe kersen, gevolgd door heerlijke smaken van gekonfijte kersen en gedroogde abrikozen, wat leidt tot een lange afdronk van wilgenroosje met honing.
De wijn moet op een frisse, droge en donkere plaats worden bewaard, zonder temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven. Als natuurlijk product is de Port onderhevig aan afzetting bij veroudering. Om de volheid van zijn versheid en kwaliteit te garanderen, moet de wijn bij voorkeur worden geconsumeerd met de kortste tijd op fles. Serveer op een temperatuur tussen 12 en 14ºC.
Combinatie van voedsel:
licht verfrist, drukt alle finesse en verfijning uit in combinatie met karameldesserts, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatin taart, gebrande room en kazen van minimale intensiteit. Ondanks de leeftijd blijft de versheid behouden. Buitengewoon huwelijk met een verfrissende mandarijnparfait. De veelheid aan mogelijke harmonieën is verbluffend, waardoor de consument het plezier heeft om op zoek te gaan naar nieuwe smaken.
. 92 punten in CellarTracker.