Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Kopke Colheita Port - 2001
De Colheita's van het Portugese Porthuis Kopke zijn een van de meest bekende als het gaat om soorten Port. Het zijn gerijpte Tawny's die minimaal 7 jaar op eikenhouten vaten hebben gerijpt en uit één oogstjaar komen. Door die houtrijping komt de port licht in contact met zuurstof. De port gaat oxideren, verliest een deel van zijn kleur en krijgt de geur en smaak van vanille, specerijen, rozijnen, vijgen en karamel.
Druivensoorten:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz.
Roestige robijnrode kleur met een taankleurige rand. De neus biedt aroma's van framboos, rozijnen, toffee, kersenhoest en mokka. Middelzwaar, verwarmend en droog in de mond, deze groeide op mij op de vierde dag toen hij een beetje milder was geworden. Laserachtige zuurgraad houdt het onder controle, met aroma's van aardbei, citrus, een druppel pecannoot en wat zachtaardige tannines in de mond. De afdronk is lang maar toont een beetje de verwarmende geest.
De wijn moet op een frisse, droge en donkere plaats worden bewaard, zonder temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven. Als natuurlijk product is de Port onderhevig aan afzetting bij veroudering. Serveer op een temperatuur tussen 12 en 14ºC.
Culinair:
combinatie van voedsel: licht verfrist, drukt alle finesse en verfijning uit in combinatie met karameldesserts, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatin taart, gebrande room en kazen van minimale intensiteit. Ondanks de leeftijd blijft de versheid behouden. Buitengewoon huwelijk met een verfrissende mandarijnparfait. De veelheid aan mogelijke harmonieën is verbluffend, waardoor de consument het plezier heeft om op zoek te gaan naar nieuwe smaken.