Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Kopke Colheita Port - 2009
De Colheita's van het Portugese Porthuis Kopke zijn een van de meest bekende als het gaat om soorten Port. Het zijn gerijpte Tawny's die minimaal 7 jaar op eikenhouten vaten hebben gerijpt en uit één oogstjaar komen. Door die houtrijping komt de port licht in contact met zuurstof. De port gaat oxideren, verliest een deel van zijn kleur en krijgt de geur en smaak van vanille, specerijen, rozijnen, vijgen en karamel.
Wijnbereiding:
Met de hand oogsten op hun beste moment, de druiven worden ontsteeld, geplet en gevinifieerd in een zorgvuldige maceratie met extractie van kleur, tannines en aroma's van de pellicles, aangevuld met permanent overpompen tijdens de fermentatie. Dit proces vindt plaats in vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, totdat de gewenste Baumé wordt bereikt. In deze fase wordt druivenbrandewijn toegevoegd (voordeel), afkomstig van een versterkte wijn. Een wijn van uitzonderlijke kwaliteit, uit één enkele oogst. Rijpt in hout gedurende variabele perioden, nooit minder dan 7 jaar, en wordt daarna gebotteld op verzoek van de markt.
Wijnbereiding:
Met de hand oogsten op hun beste moment, de druiven worden ontsteeld, geplet en gevinifieerd in een zorgvuldige maceratie met extractie van kleur, tannines en aroma's van de pellicles, aangevuld met permanent overpompen tijdens de fermentatie. Dit proces vindt plaats in vaten bij een gecontroleerde temperatuur tussen 28-30ºC, totdat de gewenste Baumé wordt bereikt. In deze fase wordt druivenbrandewijn toegevoegd (voordeel), afkomstig van een versterkte wijn. Een wijn van uitzonderlijke kwaliteit, uit één enkele oogst. Rijpt in hout gedurende variabele perioden, nooit minder dan 7 jaar, en wordt daarna gebotteld op verzoek van de markt.
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz
Lichtbruine kleur met een oranje gloed. In de mond vijgen, abrikozen, amandelen en hazelnoten.
De wijn moet op een frisse, droge en donkere plaats worden bewaard, zonder temperatuurschommelingen, en de fles moet rechtop blijven. Als natuurlijk product is de Port onderhevig aan afzetting bij veroudering. Om de volheid van zijn versheid en kwaliteit te garanderen, moet de wijn bij voorkeur worden geconsumeerd met de kortste tijd op fles. Serveer op een temperatuur tussen 12 en 14ºC.
Combinatie van voedsel:
licht verfrist, drukt alle finesse en verfijning uit in combinatie met karameldesserts, gedroogd fruit en kruiden, zoals karamelfondant met appel- en gembergelei, tatin taart, gebrande room en kazen van minimale intensiteit. Ondanks de leeftijd blijft de versheid behouden. Buitengewoon huwelijk met een verfrissende mandarijnparfait. De veelheid aan mogelijke harmonieën is verbluffend, waardoor de consument het plezier heeft om op zoek te gaan naar nieuwe smaken.