Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
La Bodega De Pinoso - Terros Tinto - Spanje - Valencia
La Bodega de Pinoso is een 100% biologisch werkende bodega in de warme DO Valencia, bij Alicante. Onder de bezielende leiding van Ana Amat werkt een talentvol jong team aan de wijnen. Ze combineren moderne en traditionele technieken, werken met lage sulfietgehaltes en gebruiken inheemse gisten en autochtone druivenrassen als monastrell & airen. De ondergrond en het microklimaat rond de bodega zijn ideaal voor het verbouwen van deze druivensoorten.
Door de beste biologische druiven te selecteren, worden de variëteiten monastrell en merlot aanvullend en afzonderlijk gevinifieerd om de typische kenmerken van elke variëteit te laten zien. De merlot-druif geeft de aroma's van peper, zwart fruit en truffel, terwijl de monastrell de wijn de warmte geeft van het Spaanse mediterrane klimaat, waardoor hij fruitig en zacht wordt. De derde variëteit waaruit deze bijzondere wijn bestaat, is alicante bouschet, ook wel garnacha tintorera genoemd, bekend om het produceren van tannines en een zeer intense kleur.
Om de druiven zo goed mogelijk intact te laten, wordt er vroeg geoogst. De schillen en zaden worden nog korte tijd bij de wijn bij lage temperaturen geweekt zodat de tannines niet overmatig worden. Het resultaat is een fantastische robijnrode wijn vergezeld van intense fruitaroma's en zachte rijpe tannines.
De wijn in zijn geheel is fruitig, met rood en zwart fruit vermengd met zoete aroma's van bloemen. In de mond is de wijn rond en warm, makkelijk te drinken met een goede en zeer aangename afdronk.
Culinair:
lekker bij rood vlees, lam, varken, kip, konijn, (veder)wild, zachte romige kazen, pasta en deegwaren.
Productiemethode biologisch.