Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Montecillo Rioja - Crianza
Gefermenteerd met een constante temperatuur van 24 graden Celsius en een maceratie periode met "skin contact" van 12 dagen. De tweede fermentatie vond spontaan plaats in ondergrondse tanks. Vatrijping (oxidatief) in semi-nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten van hoge kwaliteit gedurende 18 maanden. Flesrijping (reductief) gedurende minimaal 6 maanden voorafgaand aan de release.
Neus:
explosief in de neus, rijk en levendig met drive. Gerijpt rood fruit domineert met een lichte hint van bramen.
Smaak:
in de mond is hij breed, rond en zeer karakteristiek voor de variëteit, met tonen van rijp rood fruit. Vol van smaak. Er verschijnen meerdere nuances op zijn reis door het gehemelte, met evenwichtige, krachtige tannines die de mond vullen, plezier brengen en een lange, zijdezachte afdronk geven.
Afdronk:
het eikenhout verschijnt na beluchting en vertoont zoete tonen en een verleidelijke afdronk met tonen van patisserie verweven met het fruit.
Culinair:
zoals stoofschotels op basis van peulvruchten, mager vlees, charcuterie en zelfgemaakte stoofschotels.