Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Montecillo Rioja - Reserva
Gefermenteerd met een constante temperatuur van 26 graden Celsius en een maceratie periode met "skin contact" van 20 dagen. De tweede fermentatie vond spontaan plaats in ondergrondse tanks. Elke druivensoort wordt afzonderlijk geoogst en gevinifieerd. Om de concentratie te vergroten, wordt 8% van de Tempranillo-most afgetapt. Pre-fermentatieve maceratie van drie dagen in een inerte atmosfeer van droogijs.
Rijping in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten (65% – 35%), 24 maanden in het geval van de Tempranillo en 22 maanden voor de Mazuelo. De uiteindelijke blend wordt vlak voor het bottelen gemaakt en daarna rijpt hij minimaal twee jaar op de fles, voordat hij op de markt wordt gebracht.
Neus:
elegant en evoluerend. Eerst verschijnen tonen van fijn eikenhout, mahonie en laurier, gevolgd door rode fruitcompote vermengd met minerale tonen.
Smaak:
zijdezacht in de mond, met perfect gepolijste en fluweelzachte tannines. Uitstekende zuurgraad, die de tonen van eikenhout en rijp fruit omhult in een zeer evenwichtig geheel.
Afdronk:
een lange afdronk van puur genieten.
Culinair:
de perfecte begeleider van vleesgerechten, charcuterie, gerijpte kazen en stoofschotels.