Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Teeda Rum - Japan - 40%
Helios-distilleerderij
De heer Tadashi Matsuda richtte in 1961 de Helios-distilleerderij op in Okinawa. Het is de oudste distilleerderij in Japan. De productie was voornamelijk bedoeld om te voldoen aan de sterke vraag van Amerikaanse militairen die destijds op het eiland waren gestationeerd. Als de meest zuidelijke regio van Japan is het unieke subtropische klimaat van Okinawa de thuisbasis van de welbekende suikerriet.
De familie Matsuda produceert witte rum (Kiyomi) en rum gerijpt in eikenhouten vaten (Teeda) die uitsluitend worden gemaakt van suikerrietmelasse. De gisting van de melasse duurt extreem lang (30 dagen) om vervolgens te worden gedistilleerd in een koperen pot en vervolgens te rijpen volgens het bereik in eikenhouten vaten of niet. Al bijna 60 jaar produceert de familie Matsuda rum en Aska, de 4e generatie, zet de traditie voort met haar jongere zus Akane.
In vergelijking met andere Japanse rum doet de zeer typische Helios-stijl je misschien denken aan “agrarische” rum. Een krachtige neus, een zeer rechte mond zonder toevoeging van suiker en met een mooie lengte vol complexiteit. Ze worden ouder tot 21 jaar in echte leeftijd, geen “solera” en dat is niet iedereen gegeven!
Geen toegevoegde suikers of kleurstoffen.
Neus:
leder, honing, hout, rijp fruit.
Smaak:
honing, kweepeer, perzik en abrikoos met tonen van gekristalliseerd fruit.
blijft lang hangen waarbij deze smaken eigenlijk allemaal duidelijk aanwezig blijven.