Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Brenne French Single Malt - 40%
Opgericht door de voormalige ballerina die whisky-ondernemer is geworden, Allison Parc , is Brenne begonnen met Allison's spaargeld en een grote droom om terroir te laten zien ( een gevoel van plaats in de geur en smaak ) is mogelijk bij het maken van geweldige single malt whisky. Ze creëerde Brenne van zaadje tot geest, met een cognacmaker van de derde generatie in deze familieboerderij-distilleerderij in het hart van Cognac, Frankrijk. De bekroonde whisky , die in 2012 voor het eerst werd uitgebracht in New York City, belichaamt het elegante karakter van zijn Franse terroir en brengt een volledig nieuwe stijl van Franse single malt whisky naar het snel opkomende whisky-segment.
De whisky's beginnen in de Cognac-velden, met zijn beroemde mineraalrijke bodems en milde microklimaat. Elk ingrediënt is lokaal ingekocht, 100% biologisch. Twee soorten erfstukgerst die op het landgoed worden geteeld, vormen het uitgangspunt voor Brenne. Na het mouten wordt een gepatenteerde giststam toegevoegd die al generaties lang in de familie van de distilleerder zit voor fermentatie, waardoor een prachtige bloemig beslag ontstaat.
De whisky rijpt vervolgens in de kenmerkende vaten, nieuwe Franse Limousin-eik en Cognac-vaten, voordat ze wordt aangevuld met water uit de Charente-rivier voor botteling.
Neus:
vanillebloemen komen als eerste op de neus, gecombineerd met perendruppels en gedroogde mango.
gekonfijte kersen en rode touw drop. Meer vanille, een vleugje kaneelkruid en Nutella.
chocolade-rozijnen, ananas en kokosijs.