Charles Heidsieck - Est. 1851
Charles Heidsieck Champagne werd in 1851 opgericht door de oudoom van Charles Heidsieck, die het Champagnehuis Heidsieck et Cie oprichtte. Charles groeide op te midden van druiven, geliefd bij zijn moeder, Emilie Henriot, en zijn zussen, in een familie die geregeerd werd door de tradities van Reims.
Charles ontwikkelde zich tot een reiziger en een vrijgevochten, vlotte ondernemer, die zich volledig op zijn champagnebedrijf richtte. Met zijn voorname charme en zakelijke talent veroverde hij Amerika en werd hij in slechts enkele maanden een prominent figuur in de modewereld. Charles concentreerde zich op het maken van naam voor zichzelf en voor zijn champagne - Champagne Charlie.
Tegenwoordig ligt de trots van het wijnteam in een ongelooflijk aantal wijnen, die geduldig opzij zijn gezet. Geselecteerd en gereserveerd vanwege hun aromatische potentieel, zijn deze wijnen voorbestemd om een rol te spelen in de assemblage van een Charles Heidsieck champagne. De Charles Heidsieckkelders zijn een Unesco-werelderfgoed en bestaan uit meer dan acht kilometer aan galerijen, dertig meter onder de grond.