Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Ferreira White 10 years old Port
Met de hand geplukte druiven worden gevinifieerd volgens de traditionele Porto-methode. Gereguleerde fermentatie van de most vindt plaats in roestvrijstalen vaten en wordt onderbroken door toevoeging van wijnalcohol, wat resulteert in een hoog suiker- en alcoholgehalte in het eindproduct.
De wijnen die deel uitmaken van de definitieve blend van Porto Ferreira White 10 Years blijven na de oogst in de Douro en worden de volgende lente naar V.N.Gaia overgebracht. Bij aankomst worden ze overgebracht naar eikenhouten vaten en worden ze onderworpen aan tal van transfers, analyses en proeverijen, waardoor het niet alleen mogelijk is om hun rijping te controleren, maar vooral om in te grijpen door vermengingen, verfrissingen en correcties wanneer het proeven dat bepaalt. Het uiteindelijke mengsel wordt meestal verkregen met wijnen van tussen de 8 en 15 jaar, om een gemiddelde leeftijd van 10 jaar te verkrijgen en om de consistentie van de kwaliteit en unieke stijl van Porto Ferreira White 10 Years Old te behouden.
Malvasia Fina, Códega, Rabigato, Gouveio
Het heeft een geel-oranje tint met fijne gouden tinten. Het intense en complexe boeket, waar tropisch fruit de boventoon voert, is harmonieus geïntegreerd met zwoele tonen en specerijen die voortkomen uit de lange veroudering in hout. In de mond is de klassieke en frisse stijl van het merk Ferreira duidelijk aanwezig en heeft het een extreem rijke en lange afdronk.
De fles moet rechtop worden gehouden, vermijd direct licht en overmatige luchtvochtigheid en idealiter bij een constante temperatuur van 16ºC-18ºC. Serveer tussen 10ºC-12ºC. Bij openen hoeft er niet te worden gedecanteerd en worden er gedurende 8 weken geen verse proefnotities bewaard.
Culinair:
Heerlijk als aperitief, licht gekoeld geserveerd, maar ook uitstekend met verschillende voorgerechten, zoals foie-gras en sterke kaas, en natuurlijk bij rijke desserts zoals crème brûlée.
. Bronzen medaille Challenge International du Vin 2009.