Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Johnnie Walker Blue Umami - 43%
Johnnie Walker Master Blender, Dr. Emma Walker en de wereldberoemde Japanse chef-kok Kei Kobayashi hebben hun krachten gebundeld om een van 's werelds meest raadselachtige smaken te ontcijferen – Umami – en zo een zeldzame vloeistof die de zintuigen zal prikkelen van gevestigde whiskyliefhebbers en mensen die nieuw zijn in de whiskywereld.
Umami, een Japans woord dat wordt gebruikt om de 'vijfde smaak' te identificeren, is een raadselachtige smaak die mysterieuze eigenschappen bezit. Slechts één op de 25.000 vaten slaagde in de zoektocht naar het ongrijpbare smaakprofiel; elke whisky-uitdrukking werd met de hand geplukt om een umami-profiel te creëren en het unieke karakter van deze innovatieve whisky tot leven te brengen.
Neus:
zoet en hartig, frisse groene en rode appels, zoetigheid van snoepgoed, hints van cashewnoten, tonen van zoute pekel en hartig geaccentueerd zonder de frisheid te verliezen. Zeer mooie aromatische persistentie.
Smaak:
om te proeven raken appel en witte perzik eerst de zintuigen. Een prachtig uitgebalanceerde whisky met zoete en hartige smaken, met tonen van bloedsinaasappelen en rode bessen, een vleugje gerookt vlees, verwarmend zout en peper met een lange, zoete fruitafdronk.
Afdronk:
heeft een lange, zoete, fruitige afdronk van zoete houtkruiden.
Culinair:
drink hem puur en combineer met kaviaar, om de volledige diepte van deze unieke zintuiglijke ervaring te ontgrendelen. Steurkaviaar wordt aanbevolen vanwege de onmiskenbare concentratie van umami en mineraal karakter. Ook passend bij gerookte zalm overigens.