Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Octomore 14.3 - The Impossible Equation - 61.4%
De Islay-gerst die in Octomore 14.3 wordt gebruikt en die slechts drie kilometer van de distilleerderij op de Octomore-boerderij wordt verbouwd, levert een single malt op granenniveau op – een eerbetoon aan de diepgaande impact van het natuurlijke, rauwe ingrediënt en de renaissance van de boerengemeenschap die het verbouwde.
Hoofddistilleerder Adam Hannett heeft op deskundige wijze de smaak uit de Islay-gerst gehaald in deze single malt met een hoge herkomst. Gerijpt in een combinatie van first-fill ex-Amerikaanse whiskyvaten en second-fill wijnvaten, beïnvloedt het eikenhout het graan, maar domineert het nooit, waardoor het terroir en de unieke smaak van de Islay-gerst worden vastgelegd.
Aroma's van hete, zoete puree zijn onmiskenbaar in de neus, waarbij de zachte, koekjesachtige tonen van gemoute gerst de aardse turfrook aanvullen. Terwijl smeulende turf blijft hangen, worden romige pap- en graantonen van de Islay-gerst in balans gebracht met butterscotch, honingraat en een vleugje vanille.
PPM: 214.2.
Neus:
na turfrook volgt koekjesmout met rijp steenfruit, honing, vanille en karamel.
Smaak:
aanvankelijk eiken en turf, gevolgd door bloemige hints van brem en kamperfoelie totdat het overgaat in romige vanilletoffee.
Afdronk:
eerst aardse rook en gerstemout, daarna zoete karamel en vanille.