Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Octomore Ochdamh-mòr edition 12.3 - 62.1%
Octomore 12.3 is single vintage, single field, single malt. Opgegroeid in Church Field op Octomore Farm door vriend en boer James Brown, is deze op Islay geteelde gerst druppelsgewijs gedistilleerd door hoge stills met smalle hals.
Deze door het terroir gedreven spirit heeft twee afzonderlijke cask opvoeding gehad. Hij is voor 75% gelagerd in ex-Amerikaanse whiskyvaten, terwijl de resterende 25% vijf jaar heeft gerijpt in echte Pedro Ximenez Solera-vaten van de bodega Fernando de Castilla in Jerez.
Het pakhuis waar deze is gelagerd ademt puur Islay, vijf jaar lang in de zoute citrus-maritieme omgeving. Dit terwijl de Pedro Ximenez-vaten bijdragen aan de zoete tonen van gedroogd fruit bij die de rijke droge turfrook van Octomore benadrukken. Gemout tot 118,1 PPM. Gedistilleerd in 2015 van 1005 Octomore farm geteelde Concerto gerst.
Neus:
lichte sherrytonen van vijgen, rozijnen en dadels met houtskool, schoenpoets rokerige tonen zetten de toon voor deze dram. Lichte, frisse citrus honingtonen van de geest, intense bloemige noten van kamperfoelie en oranjebloesem barsten uit het glas en vervolgens geven donkere toffee, melkchocolade en vanille van het eikenhout diepte aan de aroma's. Gerookte granen, zeewier, lijnolie en tabak komen als de whisky verder opengaat.
Smaak:
peperachtige Oost-Indische kers, donkere chocolade, aardse turfrook en die sherryvruchten stromen eerst over het gehemelte. De turfrook en het gedroogde fruit domineren en dan komen de gerst suiker en verkoolde eik, die die rijke toffee- en tabakstonen vrijgeven. Zoet gebak en geroosterd graan en dan meer roetachtige, aardse turfrook.
houtskool, roet en gedroogde vijgen. Gezouten citroenen en bittere chocolade.