Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Springbank 10 years - Local Barley - 55.6%
Belgravia-gerst geteeld op Glencraigs Farm, Kintyre. Gedistilleerd in juni 2010, 100% volledig gerijpt in Oloroso sherryvaten, gebotteld in december 2020 op vatsterkte. Non-chill gefilterd, natuurlijke kleur. 8.500
flessen.
Gemaakt van uitsluitend lokale Springbank-gerst. De herkomst is van lokale Kintyre-gerst, uiteraard gemout in de distilleerderij in Campbeltown. Deze serie onderscheidt zich van de rest van de whisky's van deze legendarische distilleerderij. De overige vijf releases in de moderne Local Barley-serie zijn grotendeels gerijpt in ex-bourbonvaten, zij het meestal met een kleine hoeveelheid sherry- of portvaten in de mix. Deze nieuwste release, die voor het eerst eind 2020 werd uitgebracht, is dus een compleet afwijkend resultaat, aangezien deze volledig is gerijpt in first-fill Oloroso-sherryvaten.
Neus:
rijk, diep en kruidig. Rozijnen gedrenkt in donkere rum, fruit- en notenchocolade, sinaasappelschil, melasse/stroop en bakkruiden. Een vleugje zeezout voegt een beetje frisheid toe, die doet denken aan gezouten honing. Verderop nog meer gezouten geroosterde noten en vleugjes vleeswaren (rancio).
Smaak:
rum- en rozijnenijs, gezouten geroosterde noten, een vleugje zware room met rum/cognac. Bruine suiker, Russische karamelfudge, sinaasappelschil en gebakken steenfruit. Zwarte peper, een vleugje zout en meer gezouten vlees (rancio).
lange lengte. Zachte aardse turf achter chilivlokken en kruidnagelkruiden, een vleugje vochtig muf stuwmagazijn (stoffig oud hout en vochtige aarden vloeren) en sinaasappellikeur. In rum gedrenkte rozijnen, sinaasappelschil en melkchocolade als afwerking.