West Cork - Est. 2003
De distilleerderij in West Cork is zeer uniek omdat de meeste apparatuur voor het stoken, de fermentatie en het distilleren ter plaatse door het team van WCD zelf met de hand is vervaardigd. Geen enkele andere distilleerderij heeft personeel dat zo kundig en vertrouwd is met zijn werktuigen als WCD.
WCD heeft een aantal opmerkelijke manieren van werken die allemaal bijdragen aan het maken van de beste kwaliteit sterke drank.
WCD is de zuidelijkste distileerderij van de Atlantische eilandengroep, deze plek heeft een uniek microklimaat dat ideaal is voor de rijping van Ierse Whiskey, dit heeft West Cork beroemd gemaakt.
WCD:
distilleert zelf al hun Ierse whiskey drie keer mout een deel van zijn eigen gerst gebruikt alleen granen van Ierse bodem voor de productie van zijn Ierse whiskey maakt alleen gebruik van potstills bij de productie daarvan gebruikt alleen bronwater (dus geen behandeld gemeentelijk water) vult slechts de helft van zijn stills om zo maximaal gebruik te maken van de koper/gedistilleerde damp interactie hetgeen de sleutel is naar de productie van goede kwaliteits Ierse whiskey.