Remy Martin - Est. 1724
Oorspronkelijk was Rémy Martin een wijnbouwer, maar hij richtte het cognacbedrijf op in 1724. Hij heeft een sterke familietraditie ontwikkeld; het bedrijf wordt nog steeds door familieleden gerund, ook door de volgende generaties.
Ze zetten allemaal de passie van Rémy Martin voor Cognac voort en hadden een sterke toewijding aan kwaliteit. Door de aankoop van extra aangrenzende percelen in het uitstekende wijnbouwgebied net buiten de stad Cognac in 1774 breidde de familie haar activiteiten uit tot één van de belangrijkste Cognacproducenten in de regio.
De essentie van dit succes ligt in de creatie van Rémy Martin's Louis XIII Cognac, gemengd en geregistreerd door Paul Emile Rémy Martin in 1874 met de ondertitel "Tres Grande Champagne".
Aan de familietraditie kwam begin 1900 helaas een einde door financiële problemen in verband met het bedrijf. André Renaud van Gensac-la-Pallue redde het bedrijf door externe fondsen in te schakelen en het te runnen tot aan zijn dood in 1965. Zijn schoonzoon, André Hériard Dubreuil, nam het bedrijf na zijn dood over en maakte er achtereenvolgens een internationale speler van, bijvoorbeeld door de introductie van "Rémy Associés", een wereldwijd distributienetwerk voor alcoholische dranken, met inbegrip van zijn eigen producten en andere geselecteerde labels van drank, wijn en gedistilleerde dranken.
Het huwelijk tussen Genevieve Martin en Max Cointreau zou het begin zijn van de samenwerking tussen Rémy Martin en Cointreau tot ze uiteindelijk in 1990 fuseerden als Rémy Cointreau.
Natuurlijk waren er veel vetes in dit complexe familiebedrijf, maar aan de andere kant kwamen de bedrijven sterker en uiterst succesvol uit de strijd, ook al vertraagde de financiële crisis van begin jaren negentig de razendsnelle start ervan.
Vandaag de dag kan de fusie van Rémy Martin met Cointreau in 1990 alleen nog maar worden beschouwd als een belangrijke ontwikkeling in de ontwikkeling van het bedrijf naar internationale erkenning.