Roederer - Est. 1833
Toen hij in 1833 het champagnehuis erfde, hanteerde estheet en ondernemer Louis Roederer een visionaire aanpak om zijn wijnranken te verrijken, met als doel elke fase van de wijncreatie te beheersen. Hij smeedde de unieke stijl, het karakter en de smaak van de wijn. Halverwege de negentiende eeuw verwierf Louis Roederer enkele van de grand cru-wijngaarden van de Champagne – een aanpak die scherp contrasteerde met de hedendaagse praktijken.
Terwijl andere huizen hun druiven kochten, koesterde Louis Roederer zijn wijngaarden, maakte hij zich vertrouwd met de specifieke kenmerken van elk perceel en verwierf hij methodisch de beste grond. Louis Roederers leidende principe was dat alle goede wijn afhangt van de kwaliteit van de bodem, een passie voor traditie en een scherpzinnige visie op de toekomst; de roem en reputatie van het huis Louis Roederer waren stevig gevestigd. Zijn erfgenaam, Louis Roederer II, was eveneens verlicht en nam de gewetensvolle aanpak van zijn vader over op het gebied van de productie van champagne, het beheer van patrimoniale landgoederen en zijn instinctieve durf.
Het Huis Louis Roederer is doorheen de generaties een onafhankelijk familiebedrijf gebleven en wordt nu geleid door Jean-Claude's zoon, Frédéric Rouzaud, die de zevende generatie van de familie vertegenwoordigt. Met hetzelfde geduld en onwrikbare vertrouwen in zijn creatieve roeping exporteert het Huis Louis Roederer jaarlijks in totaal drie miljoen flessen over de hele wereld.