0

 

      Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL

 

 

      Shipping to almost all the EU country's

Gratis verzonden vanaf 150,- voor Nederland

 

Wij zijn elke zondag* geopend van 12-17 uur.
*Behalve feestdagen

 



NIX - geen 18 geen alcohol

Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!

Yoichi - Est. 1934

De Yoichi-distilleerderij is de enige whiskystokerij op het noordelijke eiland Hokkaido. Het eiland heeft dezelfde oppervlakte als Schotland, heeft dezelfde populatie en zou het meest vergelijkbare klimaat hebben als elders in Japan. De distilleerderij bevindt zich in het kleine vissersdorpje Yoichi, omgeven door bergen aan drie zijden en de zee aan de andere kant. Yoichi wordt beschouwd als de meest pittoreske distilleerderij in Japan en de nabijheid van de zee betekent dat de whisky's tijdens de rijping een licht zout karakter krijgen, waardoor het de perfecte aanvulling op sushi is.

Hokkaido is het enige deel van Japan dat een veenachtige substantie heeft om onder de gemoute gerst te verbranden, hoewel het meeste veen nog steeds wordt geïmporteerd uit Schotland. Een ander verschil met deze distilleerderij dan welke andere in Japan is hun gebruik van Japanse eik voor rijping. Deze eik wordt mizunara genoemd en is veel poreuzer en vatbaarder voor lekkage dan Amerikaans of Frans eiken. Daarom rijpen ze de whisky slechts gedeeltelijk in mizunara-eik, zodat deze zijn unieke smaken verspreidt voordat hij wordt overgebracht naar een meer traditioneel vat. Hoewel Yoichi-whisky altijd populair was in Japan, kreeg het wereldwijde bekendheid toen een versie van de 20-jarige de meest prestigieuze prijs won van 'Best Single Malt' tijdens de World Whiskey Awards in 2008. Dit was de eerste keer dat een Japanse whisky werd uitgebracht. won zo een illustere prijs en leidde tot de huidige hoge interesse van de wereld in het product.
Verfijnen op
 

Filters

Filters