Welke wijn bij welke vis?

Hans Markus • 6 augustus 2018

De juiste combinatie, maar dan soms net even anders ...

Hoewel er veel klassieke wijn- en viscombinaties zijn, wilden we het eens tot op de zee-bodem uitzoeken.

Zoals bij andere wijn-spijs combinaties, zijn de wijncombinaties voor vis afhankelijk van de textuur, smaak en geur van de vis. Maar wij vinden het ook altijd leuk om nieuwe combinaties uit te proberen, ook dat is ons vak ... gelukkig -;) Onderstaand op alfabetische volgorde ons lijstje.


1 - Ansjovis en een droge frisse witte wijn
Deze vis is vaak zoutig of soms heel zout, daarom mag de wijn heerlijk fris en droog zijn, een Sauvignon Blanc, Albariño of droge Riesling gaan goed samen.

2 - Forel gebakken past goed bij Pinot Blanc
Forel is vaak licht zoutig en visachtig, en hij niet te dik. Hij gaat goed samen met een Pinot Blanc uit de Elzas. Ook een Riesling of Chablis past goed bij forel.

3 - Forel gerookt is lekker met een Pinot Gris erbij
Bij gerookte forel drink je dan weer eerder een stevige witte wijn zoals bijvoorbeeld een Pinot Gris of een Verdejo.

4 - Garnalen (Hollandse) met van alles
Het ligt er een beetje aan hoe je ze gaat eten, als garnering of als een heerlijke garnalen cocktail. Kies voor een frisse droge wijn zoals een Sauvignon Blanc of Riesling of Muscadet. Bij een garnalen cocktail met een lichte zoetige kruidige koude saus mag dat best een licht droge wijn zijn zoals een Chenin Blanc of Verdejo. Soms kan zelfs een niet te uitgesproken Chardonnay hierbij heel goed passen.

5 - Gamba's vragen om fris droog en kruidige wijnen
Vaak worden gamba's gekruid en gegrild of gewokt, door de kruidige smaak moet je zorgen dat de wijn wel overeind blijft natuurlijk. Neem daarom een mooie droge witte wijn, zoals een kruidige Sauvignon Blanc, een Albariño, Verdejo of Riesling, en een mooie kruidige rosé wijn.

6 - Haring gerookt of makreel met een volle witte
Gerookte vis heeft altijd iets vettigs, en daar moet je een niet te schrale wijn bij serveren. Hij mag best wat voller zijn vinden we dan een droge Sauvignon Blanc, neem eens een Verdejo, Pinot Gris of Riesling. Soms kan zelfs een niet eikenhout gelagerde Chardonnay ook best lekker zijn.

7 - Haring in het zuur en Nebbiolo
En terwijl we het over sterke, zure vissen hebben, laten we het hebben over haring, en niet iedereen houdt daarvan, maar voor degenen onder ons die er dol op zijn, Nebbiolo is een hele bijzondere combinatie met deze wijn, qua smaak zitten ze in dezelfde klasse.

8 - Haring en een heerlijke Corenwijn
Niets met wijn te maken, maar toch het even vermelden meer dan waard vonden we. Een Hollandse Nieuwe, rauwe gepelde haring is fantastisch in combinatie met een glaasje ijskoude Corenwijn (Korenwijn), bijvoorbeeld van het merk Van Zuidam, Hooghoudt of Bols om er maar een paar te noemen.

9 - Heek en een droge Riesling
Deze zachte, vezelige vis is geweldig wanneer hij goed gebakken is. Hij vraagt ​​om een ​​witte wijn met body die niet overweldigend romig of zoet is. Een mooie volle droge Riesling is hierbij een prachtige combinatie.

10 - Heilbot gaat goed samen met Viognier of een Chardonnay
Heilbot is net als kip, maar dan uit de zee, - wie houdt er niet van? Heilbot is qua textuur niet superintensief, maar het is een beetje romig, daarom moet je het combineren met een mooie tropische Chardonnay, eventueel met wat eikenhout opvoeding. Een andere fijne wijn hierbij is een Viognier, zacht en vol van smaak.

11 - Kabeljauw of Cod met droog fris wit
Deze veel gebruikte witte vis, soms gewoon lekker als die simpel is klaargemaakt met peper en zout, wat citroensap erover en witte wijn. Even 20 minuten in de oven en smullen maar. Maar je kunt kabeljauw natuurlijk op heel veel verschillende manier klaarmaken, dus hou daar rekening mee bij de keuze van je wijn. Bij gewoon naturel neem dan een Sauvignon Blanc, een zachte Soave, werk je met wat meer kruiden dan mag het ook een Riesling zijn of een Verdejo.

12 - Krab mag met een complexe wijn samen gaan
Deze vis heeft iets romigs, zelfs zoetigs in zich, vol van smaak ... en dat mag met de wijn ook gebeuren. Een mooie witte Bourgogne, een halfdroge Riesling of zelfs Pinot Gris kan heel goed. Hou je van wat meer gewaagd probeer dan eens een Viognier, Catarratto of Grillo.

13 - Kreeft gaat heel goed met Chablis
Kreeft is een zeer delicaat en bijna decadent visgerecht. Ondanks dat het een dikkere textuur heeft, is het over het algemeen delicaat van smaak. Combineer het met een mooie Chablis voor een onvergetelijke maaltijd, en neem een goede Chablis, kreeft is ook niet goedkoop, het moet wel een decadente match zijn natuurlijk. Ook een goede Chardonnay of Champagne is een aanrader bij deze vis.

14 - Langoustine en de verwarring
De langoustines (of Noorse kreeft) worden in het Italiaans ‘scampi’ genoemd, waarbij het woord het meervoud is van het woord scampo. Een scampo is in het Nederlands een langoustine. Maar dat zijn dus niet ‘onze’ scampi’s. Bij ons zijn (Reuze) Diepzeegarnalen dat wel: met de kop er nog aan worden ze vaak gamba genoemd, zonder kop scampi. Maar dit even terzijde, het lekkerste is met een mooie droge kruidige Albariño of een Sauvignon Blanc. Wil je iets meer smaak en wat milder neem dan de Catarratto of Grillo.

15 - Mosselen gekookt of gebakken
Zoals met veel vissoorten kun je met mosselen ook van alles doen, heerlijk koken in witte wijn, of bier, maar ook eerst gekookt en dan gebakken met Provençaalse kruiden, room en tomatenpuree. Gekookte mosselen gaan goed bij een mooie witte wijn zoals de Muscadet of een Grüner Veltliner, een Soave of een Verdicchio.

16 - Oesters gaan heel goed samen met Champagne
Je moet deze combinatie echt eens proberen, het beste van twee werelden volgens ons. De bubbels in de Champagne snijden perfect door het zoutgehalte van de oesters. Dit is een match gemaakt in de zeevruchtenhemel! Neem wel altijd een Brut Champagne hiervoor, het ziltige van de oester gaat perfect samen met het mooie kalkachtige droge van een Brut.

17 - Paling gaat heel goed samen met een rijke witte wijn
In Nederland eten we meestal gerookte paling, en daarbij past een mooie rijke wijn, een Chardonnay, Pinot Blanc of Pinot Gris, dus niet té droog van smaak. En als je het aandurft een licht gekoelde Pinot Noir, een keer wat meer gewaagd maar wel erg lekker.

18 - Roodbaars gebakken of gerookt
Het vlees van de roodbaars is smakelijk en matig vet, meestal zijn het filets die je koopt. Echt rood zijn ze vaak niet, ondanks de naam. Deze vis is erg lekker met een Colombard wijn, uit de Gascogne bijvoorbeeld, of een Viognier.

19 - Sardientjes soms zo klein maar wel heerlijk met wijn
Je hebt ze vers of uit blik, maar beide zijn heerlijk en erg lekker met een frisse witte Sauvignon Blanc, Albariño, Riesling of een droge rosé.

20 - Schol in filet of hele vorm
Meestal gebruiken we de filet, deze paneren en dan frituren is het meest voorkomende. Een hele schol wordt gegrild of gebakken. Deze vrij neutrale vis gaat goed samen met een Pinot Blanc.

21 - Sint-jakobsschelpen gaan heel goed samen met Sauvignon Blanc
Coquilles noemen wij ze meestal, gaat goed samen met Sauvignon Blanc. Deze bevat dezelfde grasachtige, duidelijke tonen die sint-jakobsschelpen hebben. Bovendien contrasteert de zuurgraad van de wijn mooi met de zachtheid. Bak ze in een fijne boter en serveer ze met heel dun gesneden gele paprika met bieslook, gemengd met een goede olijfolie en wat peper en zout, alweer een lievelingsgerecht van ons.

22 - Sushi in diverse smaken
Meestal eet je verschillende soorten Sushi, met verschillende vis klaargemaakt. Daarbij past een frisse witte wijn, zoals Elzas wijnen, Sauvignon Blanc, een Muscadet, de Grillo, Albariño of Verdejo. Het ligt er een beetje aan wat je zelf lekker vindt vooral.

23 - Tarbot de tournedos van de zee
Een grote ronde platte vis die o.a. langs onze kust gevangen wordt. Mooi stevig van structuur en die je op veel manier klaar kunt maken. Lekker met een mooie gerijpte Bourgogne of Chardonnay met niet teveel hout lagering.

24 - Tilapia past goed bij Muscadet
Muscadet is perfect voor zeevruchten - vooral tilapia, vooral omdat het zo visachtig is van smaak. De citrus- en mineralenkwaliteiten temmen de sterke smaken van tilapia. Bovendien maken ze het geheel wat frisser van smaak.

25 - Tong een echte delicatesse
Gevangen in de noordelijke wateren, waaronder voor onze kusten, is deze vis anders van smaak dan sommige anderen. Hij heeft meer de smaak van garnalen en kan ook weer op veel verschillende manier klaar gemaakt worden. Hierbij past een mooie witte Bourgogne, een frisse Chardonnay of zelfs een Pinot Gris.

26 - Tonijn uit blik past goed bij een Barbera
We weten al wat je denkt - waarom staat zelfs tonijn in blik op deze lijst? Snappen we, maar gezien de uitstekende kwaliteit van veel tonijn uit blik toch de moeite waard. Heerlijk door een salade, of wat dacht je van een van onze favoriete gerechten, met kalfsvlees om het klassieke Italiaanse gerecht Vitello Tonnato te maken. Een Italiaanse of Israëlische rode wijn van de Barbera druif is dan de beste keuze vinden we.

27 - Tonijnsteak gaat geweldig met rosé
Tonijnsteak en rosé is nog zo'n prachtig, traditioneel paar. Het licht fruitige en stuivende in een rosé komt overeen met de sappigheid van de tonijnsteak, wat zorgt voor verrukkingen. En kijk eens hoe goed die kleuren samengaan! Neem wel een niet te lichte rosé, maar een met veel smaak. Als je de tonijn bakt in olijfolie doe er dan een klein scheutje soja-olie bij (ketjap benting), en voeg er als laatste geroosterde sesamzaadjes aan toe, deze bak je in een pan zonder boter even licht geroosterd.

28 - Yellowtail met een fruitige Chenin Blanc
Yellowtail, ook wel Hamachi of geelvin makreel genoemd is een gewone vis die vaak als sashimi wordt gebruikt. Deze gaat goed met zoete sauzen en heeft een wijn nodig die ook aan de zoetere kant is zonder te dik te zijn. Chenin Blanc biedt de perfecte begeleiding.

29 - Zalm rauw of als sushi of tartaar
Hier heb je iets meer het ziltige karakter, de echte vissmaak. Daarbij gaat een mooie droge wijn het beste, denk aan een Sauvignon Blanc of een Viognier. En ook heerlijk hierbij is een frisse mousserende wijn zoals een Cava of Champagne.

30 - Zalm gerookt warm of koud
Daar past dan weer een Pinot Gris bij, of een een Sauvignon Blanc, en zelfs een licht gekoelde Pinot Noir met niet veel tannines.

31- Zalm gaat heel goed samen met Pinot Noir
Dit is een niet zo vaak gecombineerde maar toch best klassieke vis/wijn combinatie. Zalm is een vette vis, dus gaat dat heel goed samen met rode wijn zoals de Pinot Noir. Dit is een wijn met niet overdreven tannine's. Deze wijn mag, of moet je zelfs iets gekoeld drinken, dan is zijn fijne frisheid een perfecte combinatie met zalm.Hou je meer van wit kies dan voor een niet eikenhout gelagerde Chardonnay of Chenin Blanc.

32 - Zeebaars gaat heel goed samen met Pinot Gris
Zeebaars is niet erg visachtig - het is meer een steak-achtige vis. Dat gezegd hebbende, hij is vrij mild van smaak. We raden daarom een licht droge helderwitte wijn zoals Pinot Gris aan om de smaken van de vis goed tot zijn recht te laten komen. Maar ook een Grüner Veltliner, een Soave of een Verdicchio gaan erg goed bij deze heerlijke vis.

33 - Zeeduivel met een Soave
Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd. Soave heeft mooie plantaardige smaaktonen die de vlezigheid van zeeduivel aanvullen, en met een body die precies goed is voor deze unieke vis.

34 - Zeewolf met een volle witte wijn
Een vis die zelf graag krabben en andere schaal en schelpdieren eet, wat steviger van structuur dan kabeljauw. Heerlijk en gemakkelijk uit de oven gewoon met wat citroensap, witte wijn, peper en zout. Hier past een mooie frisse Chardonnay erg goed bij, een niet te zware dan dus.

35 - Zwaardvis nog zo'n heerlijke vis
Een beetje de structuur zoals bij tonijn, wel wat steviger en iets droger van smaak, maar goed klaargemaakt een heerlijke vis. Deze gaat goed samen met een frisse Italiaanse wijn zoals de Grillo of Catarratto, of met een wat drogere Chardonnay of Viognier.


Zo dat was ons lijstje voor nu, en natuurlijk zijn er nog veel meer vissoorten, ... maar dan zou ons lijstje zo lang worden als de zee diep is.

Maar heb je nog vragen over welke wijn je moet kiezen, waar dat ook bij mogen zijn, wij beantwoorden graag je vraag, en weten we het zelf niet precies dan raadplegen we een van onze collega's bij Mitra of in de horeca.

En kijk voor prachtige visrecepten en alles over vis eens op www.vis recepten.nl

Het zonder toestemming overnemen van content is niet toegestaan, uitgezonderd voor consumenten.

©
All rights reserved by Mitra Oirschot.

Wij leveren alle wijnen van The Boutique Winery Capetown - South-Africa.

Mitra drankenspeciaalzaak Hans en Hans Oirschot

door Hans Markus 23 juni 2023
Gooisch zwart verkozen tot beste bier van Nederland!
door Hans Markus 9 september 2020
Waterford Irish Whisky
door Noemi van de Moosdijk 14 mei 2020
150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven Wint Mitra Award Beste Bier van Nederland 2020 - 14 mei 2020 Tijdens een live stream op facebook is de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2020 bekend gemaakt. Als overall winnaar van de zesde editie van de Dutch Beer Challenge is Stadsbrouwerij Eindhoven de gelukkige met hun bier ‘150 Watt’. Dit bier won de gouden medaille in de categorie ‘zwaar donker’ en was van alle gouden medailles dit jaar het bier met de meeste punten. 150 Watt mag zich een jaar lang ‘het Beste Bier van Nederland’ noemen. Normaal gesproken zou de prestigieuze prijs de Mitra Award het Beste Bier van Nederland 2020 bekend gemaakt zijn tijdens de opening van de 9e editie van de Week van het Nederlandse Bier op 14 mei. Aangezien de Week van het Nederlandse Bier vanwege de corona-crisis vooralsnog verplaatst is naar oktober, vond de bekendmaking dit jaar plaats via een live stream. Marco Philipsen, algemeen directeur van Mitra Drankenspeciaalzaken en hoofdsponsor van de Dutch Beer Challenge, maakte de winnaar via facebook bekend, samen met Fedor Vogel, voorzitter van de stichting Dutch Beer Challenge. De prijs, het bijbehorende houten beeld, zal wanneer de mogelijkheid zich voordoet worden overhandigd aan de brouwers van Stadsbrouwerij Eindhoven. Dit zal gebeuren tijdens de prijsceremonie waarop alle medailles en oorkondes worden overhandigd aan de winnaars van de Dutch Beer Challenge 2020. Op dit moment is een datum voor dat evenement nog niet geprikt vanwege de beperkingen rond de corona-crisis. 81 winnende bieren Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar ook via een livestream plaats op 2 april jl. Aan de 46 winnende brouwerijen werden in totaal 25 gouden, 26 zilveren en 30 bronzen medailles toegekend, bij elkaar dit jaar dus 81 winnende bieren. Over de Dutch Beer Challenge De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC) en bestaat uit: - Fedor Vogel (Bier! magazine / Birdy Publishing), voorzitter - Rick Kempen (Bier&cO), secretaris - Marco Philipsen (Mitra), penningmeester - Henri Reuchlin (Bierburo) - Luc de Raedemaeker en Thomas Costenoble (BeComEv, organisator van o.a. www.brusselsbeerchallenge.com). De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van de stichting op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv, welke de wedstrijdleiding in handen heeft. Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl De initiatiefnemers en organisatie van de Dutch Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd: 1. De promotie van de Nederlandse biercultuur; 2. Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder de Nederlandse brouwers; 3. Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument; 4. Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers. Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl
door Hans Markus 23 januari 2020
Als je je dagen verspilt met het scrollen op online whiskyforums, dan zit je tussen mensen die zinloos op zoek zijn naar "de heilige Graal". Mensen die constant vragen stellen over belastingvrij winkelen over de gehele wereld. "Is er onlangs nog iemand naar Singapore geweest?" "Is Amsterdam Schiphol een goede plek om bijzondere whisky's tax-free te kopen?". Mensen die anderen hierover vragen stellen op Facebook en forums dus. Vaak geven andere de verkeerde informatie, en meestal veel te positief want er zijn gewoon geen echte geheimen meer, "Travel Retails Exclusive-bottelingen" zijn grotendeels opgedroogd, net als vreemde export-releases. Dus helaas geen bijzondere exemplaren meer ergens op een verre terminal in de stille Zuidzee of zo.
door Hans Markus 13 januari 2020
De distilleerderij van West Cork was oorspronkelijk gevestigd in Union Hall. Een klein vissersdorpje met, volgens de laatste telling , slechts 196 inwoners. De boot op het nieuwe label van West Cork verwijst dan ook naar de vissers- en haven cultuur van Union Hall. In 2013 is de distilleerderij verhuisd naar een grotere productiehal in Skibbereen – West Cork, hetgeen mogelijkheden geeft om uit te breiden en aan de steeds groeiende vraag van de Irish whiskey te voldoen. De “West Cork Distillery” ligt op ongeveer een uur rijden van Cork, na Dublin de grootste stad van Ierland.
door Hans Markus 30 mei 2019
Er worden via allerlei kanalen whisky's aangeboden. Maar het Scottish University Environmental Research Center was echter niet geheel overtuigd van de authenticiteit van de zogenaamde zeldzame whisky’s die je vandaag de dag aan kunt treffen. Dat vermoeden bleek juist te zijn. Van de 55 zeldzame whisky’s bleken er ruim 21 een heel stuk minder zeldzaam te zijn, het is oppassen geblazen dus.
door Hans Markus 19 februari 2019
Wat maakt een goede single cask whisky? Dat is eigenlijk alleen maar te bepalen door allerlei factoren. Elke whisky heeft zijn eigen unieke verhaal. In dit geval hebben we het niet over de wonderbaarlijk diepe en rijke geschiedenis die elke regio of distilleerderij te bieden heeft, maar over de zeer specifieke aspecten die elk individueel vat (cask) speciaal maken. Niet elke whisky is zeldzaam of oud, maar elke whisky is uniek, geen twee vaten of vaten produceren dezelfde spirit. Een nieuw gedistilleerde vloeistof kan worden verdeeld en in twee vaten, van exact dezelfde houtsoort en leeftijd, op hetzelfde moment, en met een lagering van een minimumperiode van 3 jaar. Als deze vloeistof blijft uitrusten en rijpen, neemt het potentiële verschil tussen hen in de loop van de tijd toe, waardoor oneindige mogelijkheden ontstaan. Met deze oneindig complexe omgeving zoeken we het werkelijk opmerkelijke op: een vat (cask) whisky. Single Malt of Single Cask? Iets dat vaak verkeerd begrepen wordt, is het verschil tussen een single malt en een single cask whiskey. Even uitleggen dus. Single malt Een enkele malt whisky wordt gedefinieerd als een whisky die is gemaakt door een bepaalde distilleerderij en zijn distilleertoestellen en, tenzij anders vermeld, waarschijnlijk uit een aantal verschillende vaten bestaat om een ​​bepaald smaak- en kleurprofiel te verkrijgen. De leeftijdsopgave van dit soort gemengde whisky is een weerspiegeling van het jongste vat dat wordt gebruikt, maar kan ook selecties uit verschillende leeftijdscategorieën of vattypen bevatten om het gewenste resultaat te bereiken. Deze releases creëren vaak grote hoeveelheden met hun vatsterkte teruggebracht tot ergens tussen 40-46% ABV. Er kan enige onduidelijkheid ontstaan ​​doordat sommige van deze bottelingen in de distilleerderij afkomstig kunnen zijn van de gemengde mix die een laatste rijping krijgt in één vat, wat de indruk wekt dat de whisky nu een "enkel vat" is. Dit is niet het geval! Single cask Een Single Cask (enkel vat) whisky is precies dat - een whisky die uit slechts één vat komt en niet vermengd is met een andere spirit. Omdat de inhoud van slechts één vat komt kan de opbrengst afhangen van de grote van het vat. Single Cask releases worden bijna altijd gebotteld op vatsterkte en worden niet chill filtered. Dus ongefilterd en in zijn puurste en zuiverste vorm. Alle flessen zijn individueel genummerd, en labels registreren de specifieke vatdetails, samen met de vatsterkte, die aanzienlijk hoger is dan die van een gemengde en gereduceerde whisky. Vaten worden oorspronkelijk gevuld met ongeveer 63,5% ABV, omdat algemeen wordt aangenomen dat dit de ideale sterkte is voor de whisky om interactie met het vat te hebben. Hoe langer de whisky is gerijpt, hoe groter de interactie. Naarmate de jaren verstrijken, zal de kracht afnemen naarmate het vat wat van zijn inhoud verliest aan het hout en tot verdamping een percentage dat de industrie liefdevol verwijst naar het "deel der engelen". Hout is poreus en neemt whisky op die dan weer verdampt, hierdoor daalt het alcohol percentage gedurende de lagering. Het enigma - Wat maakt een goede single-vat-whisky? In werkelijkheid is het de wens om deze vraag te beantwoorden die de toenemende interesse en vraag in het bottelen van losse vaten aandrijft. Je kunt een regio, een distilleerderij en zelfs een bepaald jaar selecteren, maar vanwege de bijna oneindige combinatie van factoren, van de originele ingrediënten en het gebruikte water, het unieke karakter van het hout en de kruiden van het vat, tot de locatie in het magazijn en het weer, je kunt nooit echt weten hoe de whisky zal smaken. Het resultaat is dat, als je een Single Cask whisky drinkt, je weet dat je een echt unieke spirit ervaart die een leven lang in wording is geweest. Wanneer je een fles koopt uit een vat, koop je niet alleen de vloeistof die de fles bevat, maar het resultaat van al die verschillende factoren die samenkomen om iets unieks te maken - een whisky die echt onnavolgbaar is.
door Hans Markus 7 januari 2019
WHISKY FESTIVAL 2019 10e Internationale Jubileum Editie Zondag 13 januari 2019 - De Kerk Oostelbeers - Oirschot Van 14.00 tot 17.00 uur - Tickets € 35,- in de voorverkoop - toegang v.a. 18 jaar
door Hans Markus 6 december 2018
Een complete verzameling van 50 jaargangen in een prachtige scheepskoffer inclusief extra's Er zijn veel enthousiaste verzamelaars van de Glenfarclas Family Casks, die speciale single cask-edities van elk jaar sinds de jaren 50. Trots voegen ze de ene vintage na de andere aan hun collectie-geschiedenis toe en zijn blij met het groeiende aantal flessen in de plank dat het bewijs is van de whiskygeschiedenis van de Grant's Family. In 1865 werd de Glenfarclas-distilleerderij opgericht, die ondertussen in handen is van de 6e generatie. Een complete verzameling van 50 jaargangen. Iedereen die er altijd van gedroomd heeft een volledige lijn Glenfarclas Family Cask-bottelingen te bezitten, heeft nu de mogelijkheid om die droom in één klap te vervullen - ervan uitgaande dat hij € 115.000 voor dit doel gereed heeft: de distilleerderij presenteert The Glenfarclas Family Cask Trunk, een kleine kast ontworpen in de stijl van een traditionele scheepvaartkist. Er zijn 50 kleine flessen van 200 ml elk gevuld met Glenfarclas Single Malt Whisky van 1954 tot 2003.
door Hans Markus 1 december 2018
Gun factor ... Een relatiegeschenk is vooral een blijk van waardering en dank voor de goede relatie die je hebt met personeel en/of klanten van je bedrijf. Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je personeel en/of klanten hebt, maar waarom kiest men voor jou, en blijft men je trouw? Is het de kwaliteit, de goede service of de prijs? Waarschijnlijk heeft het ook te maken met de " gun factor ". En die moet je weten vast te houden. Dat doe je door, al is het maar eenmaal per jaar, een attentie te geven aan je relatie die je hebt.
Meer posts