Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Nikka Coffey Grain - 45%
Nikka heeft twee Coffey stills in gebruik die beide in de Miyagikyo distilleerderij staan. De benaming Coffey is afkomstig van de uitvinder Aeneas Coffey. Deze stills werden in 1963 uit Schotland geïmporteerd en zijn in staat om meer smaak en diepte aan het distillaat te geven dan de moderne column stills.
Nikka liet in 1934 ook een distilleerderij bouwen op Hokkaido, het meest noordelijk gelegen eiland van Japan. Men noemde de distilleerderij Yoichi Distillery - ook wel de Hokkaido Distillery genoemd. Taketsuru was van mening dat een whisky distilleerderij in het koele noorden van Japan moest staan en ook gaf hij de voorkeur aan wat meer geturfde whisky’s. Hij vond bij Yoichi alles wat hij nodig had om whisky volgens zijn eigen filosofie te produceren: turf, gerst een koel klimaat en voldoende schoon water. Ook het klimaat lijkt op dat van Schotland.
Proefnotitie
Neus:
fruitigheid van citrus, mango, papaya en kersen, aangevuld met aroma’s van vanille, kokos en een licht kruidig accent van kamille.
Smaak:
fris zoet en fruitig, tonen van meloen, peer, nectarine, grapefruit en banaan worden aangevuld door tonen van vanille, karamel en popcorn, met een kruidige toets van zoethout en steranijs.
Afdronk:
vooral tonen van popcorn en marmelade.