Gratis verzonden vanaf 150,- voor NL
Shipping to almost all the EU country's
Wacht even tot de pagina is geladen / please wait while the webpage is loading!
Port Charlotte heavily peated 10 years - 50%
Dit wordt het nieuwe vlaggenschip in het Port Charlotte assortiment. De whisky wordt gedistilleerd, gerijpt en gebotteld op Islay. Het enige “exotische” ingrediënt is de gerst, die is afkomstig uit Invernesshire. De mout wordt geturfd tot een fenolgehalte van 40 ppm. Voor de whisky wordt een vatting gemaakt van drie soorten vaten: first-fiil Amerikaanse whiskeyvaten (65%), second fill Amerikaanse whiskeyvaten (10%) en second fill Franse wijnvaten (25%). Hij wordt zonder koude filtering en met zijn natuurlijke kleur gebotteld op een sterkte van 50%. Deze fles wordt momenteel uitgeleverd zonder bijhorende koker .
Neus:
rokerig en maritiem, aroma’s van aardse turf, karamel, zachte toffee, vanillecustard, gember, nootmuskaat, kruidnagel, citrusfruit, citroenmeringue, mandarijn, wilde tijm en heide, alles omgeven door een floers van rook.
Smaak:
prachtig in balans met tonen van turfrook, kokos, vanillecustard, citroenhoning, gerookte oesters en zeezout.
Afdronk:
lange afdronk waarbij hij tonen heeft van turfrook, toffee, gerstemout, sinaasappel, manga, banoffeetaart, rijpe appels, abrikoos, en zoet eikenhout.