Mackmyra Est. 1999
In Zweden vinden we een van 's werelds zuiverste water, gefilterd tot in de perfectie sinds de ijstijd. Het is geen toeval dat de distilleerderij zich naast een rotsblok bevindt met constante toegang tot het kristalheldere water. De Zweedse gerst ontwikkelt een speciale zoetheid tijdens de lange zomerdagen, een zoetheid die een van de hoekstenen van onze whisky is geworden.
De Mackmyra-distilleerderij is nog steeds een jong bedrijf in vergelijking met sommige van haar Schotse broers en zussen. Alles begon in 1998, toen een groep van acht vrienden een skireis maakte. Ze ontdekten hun gemeenschappelijke zwakheid voor single malts en vroegen zich af waarom er geen Zweedse whisky op de markt is. In 1999, slechts een jaar later, werd de eerste Mackmyra-distilleerderij opgericht en begon de productie van de geest. Hiermee is ook de geschiedenis van de Zweedse whisky geïnitieerd. Sindsdien zijn honderden recepten geprobeerd en de beste werden gekozen om het Mackmyra-assortiment te vormen.